piątek, 9 listopada 2012

Pieguski

Pieguski

Porcja (30-40) Ciastek

Składniki do ciasta:



  • 300g mąki
  • 200g masła
  • 170g cukru
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 16g cukru waniliowego 
  • szczypta soli
  • 2 tabliczki czekolady (150g-200g)
*masło powinno być miękkie.

Krok 1.
Miękkie masło ucieramy razem z cukrem i cukrem waniliowym na jasną i puszystą masę.
Krok 2.
Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku.
Krok 3.
W oddzielnej misce mieszamy mąkę razem z solą i proszkiem do pieczenia.
Krok 4.
Siekamy czekoladę na małe kostki.
Krok 5.
Masę z masłem oraz cukrami mieszamy z suchymi składnikami oraz posiekaną czekoladą.
Krok 6.
Z ciasta formujemy ciastka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w temp. 170 C przez ok. 15-20 min.

Smacznego ;)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz