piątek, 16 grudnia 2011

Cup Cake'i


Składniki:
  • 125 g miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki z górką
Przygotowanie:

Krok 1.
Do miski wkładam miękkie masło, dodaję cukier i cukier waniliowy.
Miksuję na jasny krem.

Krok 2.
Dodaję mleko i miksuję a potem dodaję pozostałe składniki.

Krok 3.
Za pomocą łyżki a najlepiej łyżki do lodów nakładam do papilotek
porcje ciasta. Ciasto powinno sięgać do 2/3 wysokości papierków.
Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 20-23 minut.


Krok 4.
Dekoruję babeczki śmietaną 36% ubitą na sztywno z cukrem pudrem i barwnikiem. Dekoruje według uznania, można zrobić także świąteczne 
Cup Cake'i.








  Powodzenia i Smacznego :)   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz